Behandelingen voor uw huisdieren in Oosterblokker

Maak een afspraak voor uw huisdier

Iedereen zal in grote lijnen bekend zijn met de diensten die de dierenarts kan leveren. Toch willen wij u hierover graag iets meer informatie geven. Op deze pagina treft u informatiebrieven aan over verschillende behandelingen die in Dierenkliniek De Zuiderdracht plaatsvinden. Heeft u vragen over onze behandelingen? Neem gerust contact op voor meer informatie en advies.

Onze behandelingen

Eerstelijnshulp
In de eerste plaats fungeren wij als zogenaamde eerstelijnshulp voor zieke, gewonde, maar ook gezonde huisdieren. Onze rol is enigszins te vergelijken met die van een huisarts. U kunt bij ons terecht voor adviezen over anticonceptie, maar bijvoorbeeld ook voor het hechten van wondjes, het bespreken van huidproblemen, allergieën, zwangerschapsbegeleiding, entingen, uitgebreid onderzoek naar de gezondheidstoestand van uw huisdier, enzovoort.

Operatie
Daarnaast wordt er in de kliniek ook veel en vaak geopereerd. U kunt daarbij denken aan sterilisatie en castratie, het verwijderen van bultjes, amputatie, herniaoperatie, keizersnede, maag- en darmoperatie etc. Op indicatie wordt gekozen voor reguliere of gasanesthesie.

Gebitsverzorging
Wij beschikken over ultrasone polijstapparatuur en boor- en slijpinstrumenten, zodat het gebit van uw huisdier vakkundig verzorgd wordt.

Geboorte, castratie en vaccinatie

Onze dierenartsen voeren diverse behandelingen uit op het gebied van castratie en geboortebeperking bij katten en reuen. Daarnaast vaccineren wij honden ter preventie van verschillende ziekten. Al deze behandelingen voeren wij op uiterst zorgvuldige wijze uit. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u eerst goed op de hoogte wilt zijn van de voordelen en eventuele risico's van deze behandelingen. Voor meer informatie kunt u daarom de pdf-documenten hiernaast downloaden. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen voor uitgebreid advies.

Ondersteunende diagnostiek

Bloedonderzoek
Met behulp van gespecialiseerde apparatuur voeren wij diverse bloedtesten uit.

Röntgenfoto's en echografie
Uiteraard maken wij ook röntgenfoto's, zodat bijvoorbeeld een botbreuk direct kan worden vastgesteld. Verdere mogelijkheden zijn het nader onderzoeken van bijvoorbeeld het maag- of darmkanaal, hart- en longfoto's en meer. Dit alles gebeurt uitsluitend op indicatie. Voor drachtigheidsonderzoek en het beoordelen van inwendige organen beschikken wij over echoapparatuur.

Opname huisdier

Opname

Op indicatie kunnen wij uw huisdier in de praktijk opnemen voor nabehandeling en strikte zorg, bijvoorbeeld als uw huisdier een infuus krijgt. Daartoe beschikken wij over een ruime opvang.

Doorverwijzing huisdieren

Doorverwijzing

Als operaties of behandelingen niet door onszelf kunnen worden uitgevoerd, verwijzen wij u door naar gespecialiseerde dierenartsen van bijvoorbeeld de Universiteit van Utrecht, of het Medisch centrum voor dieren (MCD) in Amsterdam.