Lees hier de laatste blogs van Dierenkliniek De Zuiderdracht uit Oosterblokker

Wilt u meer weten over de verzorging van uw geliefde huisdier, of wenst u wat tips en trics te weten?
Dierenkliniek De Zuiderdracht plaatst periodiek een nieuwe blog om u de laatste nieuwtjes te geven over uw favoriete huisdieren.

 • Vuurwerk Tips voor een rustige jaarwisseling voor uw huisdier
  05/12/2019
  Tips voor een rustige jaarwisseling voor uw huisdier

  In heel Nederland wordt op Oud en Nieuw om middernacht vuurwerk de lucht in geschoten om zo het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Een mooie traditie, maar helaas niet voor iedereen. Onze huisdieren bijvoorbeeld worden niet gelukkig van vuurwerk. Oud op Nieuw betekent voor hen vaak een paar uur van flinke angst en stress, wat zelfs traumatiserend kan zijn. En niet alleen voor honden en katten, maar ook voor konijnen, cavia’s, papegaaien, pony’s en paarden.

  Lees meer
 • Hond in water Zo kunt u veilig zwemmen met uw hond
  30/09/2019
  Zo kunt u veilig zwemmen met uw hond

  Veel honden zijn dol op zwemmen en springen zomers graag in elke vijver, sloot of plas. Maar zwemmen brengt een aantal gevaren met zich mee: veel honden worden ziek na zwemmen in vervuild water of verdrinken doordat er een onverwachts sterke stroming staat. Hier leest u meer informatie en tips over hoe u veilig kunt zwemmen met uw hond. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Dierenkliniek de Zuiderdracht in Oosterblokker.

  Lees meer
 • Hoe beschermt u uw hond tegen teken in de zomer?
  27/06/2019
  Hoe beschermt u uw hond tegen teken in de zomer?

  Het is weer zomer! Dit warme weer is perfect om mooie lange boswandelingen te maken met uw hond. Helaas betekent dit lekkere weer ook dat de teken weer actief zijn. Teken komen veel voor in Nederland en in de zomer is het risico op een tekenbeet het grootst – niet alleen voor u, maar vooral ook voor uw hond. Uw hond loopt vast vaak door hoog gras en laag struikgewas, waarin zich veel teken schuilhouden. Een tekenbeet is meestal niet pijnlijk, maar het speeksel van de teek kan wel veel ziektekiemen bevatten en voor nare infecties zorgen. Daarom geven we u hier een paar handige tips om te voorkomen dat uw hond gebeten wordt door een teek en om een eventuele tekenbeet zelf te kunnen verhelpen.

  Lees meer