Soms merk je het direct; je hond of kat voelt zich niet lekker. Hij of zij geeft bijvoorbeeld over of gaat stil in een hoekje zitten. Maar vaak heb je niet meteen in de gaten dat er iets met je huisdier aan de hand is, en omdat hij niet kan praten, is communiceren dan erg lastig. Toch zijn er wel signalen die duidelijk kunnen maken dat je hond of kat zich anders voelt dan normaal. Signalen die als je erop let, veelzeggend zijn. Bij Dierenkliniek De Zuiderdracht uit Oosterblokker vertellen we je graag meer over deze signalen.
Lees hier de laatste blogs van Dierenkliniek De Zuiderdracht uit Oosterblokker
Wilt u meer weten over de verzorging van uw geliefde huisdier, of wenst u wat tips en trics te weten?
Dierenkliniek De Zuiderdracht plaatst periodiek een nieuwe blog om u de laatste nieuwtjes te geven over uw favoriete huisdieren.
- Verborgen klachten van je hond of kat herkennen
- Je huisdier vaccineren en nakijken, waarom en wanneer? 28/09/2020Je huisdier vaccineren en nakijken, waarom en wanneer?Lees meer
Voor velen van ons zijn ze onze grootste vriend en horen ze er helemaal bij; onze huisdieren. We verwennen ze, spelen met ze en we zijn verdrietig als ze ziek worden of erger. Voor zowel honden als katten gaat het leven relatief snel. De meeste van hen worden maar tussen de tien en vijftien jaar oud en dat betekent dat gezondheidsproblemen zich snel kunnen ontwikkelen. Het is dan ook belangrijk problemen zo vroeg mogelijk te ontdekken, waardoor een eventuele behandeling een kans van slagen heeft. Een jaarlijkse check-up oftewel een gezondheidscontrole is hiervoor de beste manier. Bij Dierenkliniek De Zuiderdracht in Oosterblokker vertellen we u hier graag meer over.
- Tips voor een rustige jaarwisseling voor uw huisdier 05/12/2019Tips voor een rustige jaarwisseling voor uw huisdierLees meer
In heel Nederland wordt op Oud en Nieuw om middernacht vuurwerk de lucht in geschoten om zo het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Een mooie traditie, maar helaas niet voor iedereen. Onze huisdieren bijvoorbeeld worden niet gelukkig van vuurwerk. Oud op Nieuw betekent voor hen vaak een paar uur van flinke angst en stress, wat zelfs traumatiserend kan zijn. En niet alleen voor honden en katten, maar ook voor konijnen, cavia’s, papegaaien, pony’s en paarden.
- Zo kunt u veilig zwemmen met uw hond 30/09/2019Zo kunt u veilig zwemmen met uw hondLees meer
Veel honden zijn dol op zwemmen en springen zomers graag in elke vijver, sloot of plas. Maar zwemmen brengt een aantal gevaren met zich mee: veel honden worden ziek na zwemmen in vervuild water of verdrinken doordat er een onverwachts sterke stroming staat. Hier leest u meer informatie en tips over hoe u veilig kunt zwemmen met uw hond. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Dierenkliniek de Zuiderdracht in Oosterblokker.
- Hoe beschermt u uw hond tegen teken in de zomer? 27/06/2019Hoe beschermt u uw hond tegen teken in de zomer?Lees meer
Het is weer zomer! Dit warme weer is perfect om mooie lange boswandelingen te maken met uw hond. Helaas betekent dit lekkere weer ook dat de teken weer actief zijn. Teken komen veel voor in Nederland en in de zomer is het risico op een tekenbeet het grootst – niet alleen voor u, maar vooral ook voor uw hond. Uw hond loopt vast vaak door hoog gras en laag struikgewas, waarin zich veel teken schuilhouden. Een tekenbeet is meestal niet pijnlijk, maar het speeksel van de teek kan wel veel ziektekiemen bevatten en voor nare infecties zorgen. Daarom geven we u hier een paar handige tips om te voorkomen dat uw hond gebeten wordt door een teek en om een eventuele tekenbeet zelf te kunnen verhelpen.